Abap Notlarım-3

Program Özelliklerine bakış

Versiyon

Bu bölüm versiyon yönetimi için kullanılır. Sistem tarafından doldurulur.


Başlık

Programın işlevini belirten bir tanım belirtmek için bu bölüm kullanılır. Sistem otomatik olarak programdaki text element’lerinin içindeki başlıkları içerir. Böylece Text Element’lerini yönetirken başlığı düzenleyebiliriz.


Hizmet Dili

Yaratılan programın hizmet dili o programı yaratan kullanıcının oturum dilidir. Sistem bu alanı otomatik olarak doldurur. Bu hizmet dilini isterseniz başka bir oturum diline çevirebilirsiniz.


Tip

Bu bölümde programın çalışma modunu belirtmeniz gereklidir.

Tip 1 --> Çalıştırılabilir program bildirmek için kullanılır. Bunun anlamı program transaction koduna gerek duymadan R/3 sistemi içerisinde kendi içinde çalışabilir.
Bunun yanında çalıştırılabilir programları arka planda da çalıştırabilirsiniz.

Tip M --> Programın Modül Havuzu olduğunu bildirmek için kullanılır. Bunun anlamı program kendi kendine çalışamaz fakat diyalog programlama için kullanılan program modülleri için bir çerçeve sunar. Bu program modülleri bir transaction ‘ın uygulama mantığını içerir.

Tip I --> Tip 1 ve Tip M dışında bilinmesi gereken diğer bir tip ise içerik programları için kullanılan Tip I’dir. İçerik programları iki ana özelliği olan bağımsız programlardır.

Birincisi, farklı programlar tarafından kullanılabilen programlar içermesidir.
İkincisi ise, birçok farklı ve aralarında ilişkili olan kaynak kodlarını modüler hale getirir. Bütün bu parçalar farklı içerik programının içinde tutulur. İçerik programları programlarınızın kolay okunmasını ve yönetilmesini sağlar.


Statü

Bu girdi programın geliştirme statüsünü tanımlar. Mesela test için “T” gibi.

Comments

Popular posts from this blog

How to add transaction and new folder in SAP Menu (SAP Menüsüne işlem kodu ve klasör eklemek)