Abap notlarım-4

Geçen sefer yarım kalan program özellikleri ile notlarımıza devam ediyoruz. Bu bölümden sonra programın düzenlenmesi hakkındaki notlar ile devam edeceğiz.

Uygulama

Bu bölüm uygulamanızın kısa bir şeklini içerir. Örnek olarak Finansal muhasebe için ”F” gibi. Bu girdi ile doğru iş alanında sistem tarafından program yeri ayrılması için gereklidir.


Yetki Grubu

Bu alanda bir grubun adını girebilirsiniz. Bu size farklı programları yetki kontrolleri için gruplama imkanı sağlar. Grup adı 2 yetki nesnesine sahip olan bir alandır. S_DEVELOP(programın geliştirilmesi ve çalıştırılması) ve S_PROGRAM (program yönetimi) olmak üzere. Böylece, kullanıcılara program gruplarına göre yetki atanabilir.


Geliştirme Sınıfı

Geliştirme sınıfı, sistemler arasındaki nakil için önem teşkil eder. Bütün Workbench nesnelerini birleştirip bir nakil isteğindeki geliştirme sınıfına atayabilirsiniz.


Uygulamadaki mantıksal veritabanı(Sadece çalıştırılabilir programlar için)

Bu özellikler, veri okuyan çalıştırılabilir program tarafından kullanılan mantıksal veritabanını ve bu veritabanının hangi uygulamaya ait olduğunu tespit eder. Mantıksal veritabanları kendi uygulamaları içinde eşsiz ada sahiptirler. Buna rağmen siz sisteminizde aynı ada sahip birden fazla mantıksal veritabanına sahip olabilirsiniz.


Seçim Ekranı Sürümü(Sadece çalıştırılabilir programlar için)

Eğer siz bir seçim ekranı sürümü belirtmemişseniz, sistem otomatik olarak mantıksal veritabanının, parametrenin ve program seçeneklerinin seçim kıstaslarına göre versiyonu yaratır. Eğer farklı bir seçim ekranı kullanılmak isteniyorsa, buraya 1000’den küçük bir sayı girilmelidir. 1000, standart seçim penceresi için ayrılmıştır, bu yüzden 1000 sayısı girilemez bu bölüme.


Büyük /Küçük harf

Eğer ABAP Düzenleyicisinin kodunuzun durumunu değiştirmesini istemiyorsanız burayı boş bırakın. Eğer bunu seçerseniz, program kodunuz büyük harfe dönüştürülecektir(hazır bilgiler ve yorumlar dışında).


Düzenleyici kilidi

Bu özellik seçilmiş ise, diğer kullanıcılar programınızı yeniden adlandıramaz, değiştiremez ve silemez. Yalnızca siz programı, niteliklerini, metin öğelerini ve belgelemelerini ya da kilidi açmaya yetkili olursunuz.


Değişmez nokta aritmetiği

Eğer bu seçenek seçili ise, sistem Tip P alanlarını ondalık basamak sayısına göre yuvarlar ya da “0” ile doldurur. Bu seçeneğin her zaman seçili olması önerilir.


Varyant kullanarak başlamak(Sadece çalıştırılabilir programlar için)

Bu seçeneğin seçilmesi durumunda diğer kullanıcılar programı sadece varyant kullanarak başlatabilirler. Raporun başlatılmasından önce en az bir varyant yaratılmalıdır.

Comments

Popular posts from this blog

How to add transaction and new folder in SAP Menu (SAP Menüsüne işlem kodu ve klasör eklemek)